Tæruddalen musikk
PianoGitariPadSoundtrapBandTeoriBooke bandromRapKorSanghefte

Gitar

Her finner du det som er knyttet til gitaropplæringen. Du kan også få en del tips ved å se på videoene til bandoppleggene.

Lykke til!Filmer for høyrehendte:

1. time:
D og Em
2. time:
C og G
3. time:
Am og F
Tips til fremføring:
Rytmemønstre


Filmer for venstrehendte:

1. time:
D og Em
2. time:
C og G
3. time:
Am og F
Tips til fremføring:
Rytmemønstre


Ressurshefter:

Gitaropplæring Gitarhefte

Sanghefte
Grep / Akkorder

Hvis du lurer på hvordan du skal ta en akkord, kan du søke opp flere versjoner av akkordene her.

Hvordan stemme gitaren

Det finnes mange gitar-tunere på nettet som kan hjelpe den å stemme gitaren, og mange gode apper du kan laste ned. En tuner som ligger på nettet og fungerer fint finner du her. (Husk å gi programmet tillatelse til bruke mikrofonen på enheten din.)

Metronom

Noen ganger kan det være lurt å spille etter en metronom. Hvor fort en sang går oppgis i BPM (beats pr. minute), og i sangheftet står det på alle sangene. De røde tallene i parentes forteller deg hvor mange klikk du skal høre før du skal skifte akkord. På de fleste sangene står det at takten er 4/4, da stiller du inn metronomen på 4, hvis det f.eks. står 6/8 stiller du den inn på 6. Metronomen finner du her.

Sangheftet

Sangheftet inneholder sanger med forskjellig vanskelighetsgrad som både kan spilles på gitar og piano, utenom den siste sangen som er et gitartabulatur.

Det er viktig å tenke på det du lærte under instrumentopplæringen, og gitar- og pianoakkorder finner du på den siste siden.

Du kan også bruke dette heftet når du jobber med coverlåt-oppgaven på iPad.

Lykke til!

Instrumentopplæring